Αυτό το παντεσπάνι καρύδας με στέβια είναι μια γλυκιά απόλαυση που μπορώ να απολαύσω χωρίς τύψεις.
Είναι αρωματικό, αφράτο και με μια εξωτική νότα καρύδας που το κάνει ξεχωριστό. Εγώ το φτιάχνω συχνά για να συνοδεύσω τον καφέ μου ή για να προσφέρω στους φίλους μου.

Υλικά

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι στέβια (ζάχαρη)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λιμοντσέλο
Καρύδα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
3,5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι στέβια (ζάχαρη)
Φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά ασπράδια και κρόκους χτυπάμε του το ασπράδια μαρέγκα στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την στέβια για δύο λεπτά ,ρίχνουμε το ηλιέλαιο ρίχνουμε το λικέρ ,το γάλα, το baking και την καρύδα, χτυπάμε και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα το αλεύρι, και το σιμιγδάλι ,μέχρι να τελειώσουν ,παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί νούμερο 30άρι λαδώνουμε από κάτω βάζουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά έχουμε ετοιμάσει ήδη το σιρόπι που θέλει βράσιμο τρία λεπτά να έχει χλιαρίνει μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο σιροπιάζουμε και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη καρύδα

καλή σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι από το Η κουζινα της Ιωαννας