Βοηθούντος του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Λάσκαρη

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μέλι θυμαρίσιο

230 γρ- ζάχαρη καστανή

625 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

80 γρ. σουσάμι πλυμένο και καβουρντισμένο στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα

20 γρ. μαυροσίσαμο ανθόνερο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι

να γινουν σαν μαλακή καραμέλα που σηκώνεται με το ξύλινο πιρούνι. 

Σημείωση: Για να δούμε αν είναι έτοιμο στάζουμε λίγο δροσερό νερό κι αν δεν διαλυθεί είναι όλα εντάξει.

• Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά. Ανακα-

τεύουμε.

• Βρέχουμε τον πάγκο μας ή το τραπέζι με μπόλικο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με

το σουσάμι και το μαυροκούκι.

• Αδειάζουμε πάνω το μείγμα του μελιού και το στρώνουμε με τον πλάστη. 

Αν ο πλάστης κολλά, τον βρέχουμε με ανθόνερο. Φροντίζουμε ώστε το παστέλι να έχει το

Ιδιο πάχος.

• Πασπαλιζουμε με αρκετό σουσάμι και μαυροσίσαμο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω

από 2 ώρες. 

Σημείωση: Θα είναι έτοιμο όταν κόβεται χωρίς να χαλά το σχήμα του. 

• Το κόβουμε σε ορθογώνια τουβλάκια μήκους 3 δακτύλων.

• Το διατηρούμε σε μεταλλικά κουτιά.