Βοηθούντος του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Λάσκαρη
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μέλι θυμαρίσιο
230 γρ- ζάχαρη καστανή
625 γρ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
80 γρ. σουσάμι πλυμένο και καβουρντισμένο στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα
20 γρ. μαυροσίσαμο ανθόνερο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
να γινουν σαν μαλακή καραμέλα που σηκώνεται με το ξύλινο πιρούνι.
Σημείωση: Για να δούμε αν είναι έτοιμο στάζουμε λίγο δροσερό νερό κι αν δεν διαλυθεί είναι όλα εντάξει.
• Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά. Ανακα-
τεύουμε.
• Βρέχουμε τον πάγκο μας ή το τραπέζι με μπόλικο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με
το σουσάμι και το μαυροκούκι.
• Αδειάζουμε πάνω το μείγμα του μελιού και το στρώνουμε με τον πλάστη.
Αν ο πλάστης κολλά, τον βρέχουμε με ανθόνερο. Φροντίζουμε ώστε το παστέλι να έχει το
Ιδιο πάχος.
• Πασπαλιζουμε με αρκετό σουσάμι και μαυροσίσαμο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω
από 2 ώρες.
Σημείωση: Θα είναι έτοιμο όταν κόβεται χωρίς να χαλά το σχήμα του.
• Το κόβουμε σε ορθογώνια τουβλάκια μήκους 3 δακτύλων.
• Το διατηρούμε σε μεταλλικά κουτιά.