Κρέμα Λεμονιού

Υλικά

140 γρ χυμό λεμονιού
Ξύσμα απο 3 Λεμόνια
3 αυγά
2 κρόκους
270 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ Κορν Φλαουερ
80 γρ Βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τη βάζουμε στην εστία σε χαμηλή προς μέτρια ένταση να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
Μόλις ξεκινήσει το μείγμα να γίνεται προς το λευκό προσθέτουμε το κορν φλάουερ και χτυπάμε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα με το χλιαρό χυμό λεμονιού και το ξύσμα
και ανακατεύουμε συνεχώς.

Προσοχή ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα δεν θα σφίξει πάρα πολύ Μόλις ξεκινήσει να γίνεται πιο συμπαγής αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί
Μόλις ενσωματωθεί και βούτυρο περνάμε από το σουρωτήρι την κρέμα για να απομακρύνουμε το ξύσμα λεμονιού και θα έχουμε μία βελούδινη υφή. Αφού κρυώσει λιγάκι και τοποθετούμε σε βάζο και μετα ψυγείο
Διατηρείτε αρκετό καιρό σαν υπέροχη βελούδινη κρέμα λεμονιού για πολλές χρήσεις σε παγωτά μπισκότα τούρτες τάρτες και πολλά άλλα

Δοκιμάστε την

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα dulce de leche
Επόμενο άρθροΤυρομπουκίτσες με φέτα…υπέροχο σνακ για παντού