Ανακαλύψτε την πλούσια γεύση της αυθεντικής Κερκυραϊκής παστιτσάδας, ένα φαγητό που αγαπάμε πολύ! Το μοσχάρι σιγομαγειρεύεται σε μια αρωματική σάλτσα με μπαχαρικά και κόκκινο κρασί, για ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει. Σερβίρεται παραδοσιακά με χοντρά μακαρόνια και άφθονο τριμμένο τυρί. Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

600 γρ. μοσχάρι σπαλονουά (κομμένο σε ασύμμετρα κομμάτια)
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
7-8 καρφάκια γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Νερό (όσο χρειαστεί για να σκεπαστεί το κρέας)
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι
Χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
Τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε γαρίφαλο, κανέλα, μπαχάρι και κύμινο. Βάζουμε το κομμένο μοσχάρι και το ροδίζουμε. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε πελτέ ντομάτας, γλυκιά και καυτερή πάπρικα, και λίγο μοσχοκάρυδο. Βάζουμε ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε νερό να σκεπαστεί το κρέας, προσθέτουμε δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο. Σερβίρουμε με βρασμένα χοντρά μακαρόνια και τριμμένο τυρί.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου