Ο Πειραγμένος μουσακάς είναι η τέλεια λύση για όσους αγαπούν τον μουσακά αλλά θέλουν να τον φτιάξουν γρήγορα και με μία πιο πρωτότυπη υφή. Η τηγανητή βάση από μελιτζάνες και πατάτες δίνει μία υπέροχη τραγανή γεύση, ενώ ο συνδυασμός των τυριών τον κάνει πλούσιο και κρεμώδη. Εγώ τον προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
2-3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
700 γραμμάρια κιμάς αναμεικτος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας βεγκέτα
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη
βεγκετα και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για
10 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις
μελιτζάνες και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σε ένα ταψί ανακατεύω μελιτζάνες πατάτες κιμα και φέτα. Πασπαλίζψ με μπολικη μοτσαρέμα τριμμένη
Ψήνω στους 220 βαθμούς (μέχρι να πάρει χρώμα)
Πασπαλίστε με τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο Πειραγμένος μουσακάς σας ακόμα πιο επιτυχημένος:

  • Για τις μελιτζάνες: Μπορείτε να τις αφήσετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά πριν το τηγάνισμα, για να φύγει η πικράδα τους.
  • Για τα τυριά: Αντί για μοτσαρέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει, για πιο έντονη γεύση.
  • Για τον κιμά: Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμος, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρασί για σβήσιμο πριν ρίξετε την ντομάτα.
  • Σερβίρισμα: Σερβίρετέ τον μουσακά χλιαρό, έτσι ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί τα υλικά και να κόβεται εύκολα.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου