Πιλάφι με Κιμά
Συστατικά
450gr άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
Αλάτι για την γεύση
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Τσίμπημα μπουκοβο
200gr ντομάτες σε κύβους
1 πιπεριά, σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 και ½ φλιτζάνι ρύζι μπασματι
Οδηγίες
Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ 4-5 φορές ή έως ότου το νερό τρέξει καθαρό. Βάλτε το ρύζι σε κρύο νερό για 15 λεπτά ή έως ότου ο κιμάς είναι έτοιμο.
Βάλτε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το κιμά και μαγειρέψτε σε μέτρια-υψηλή φωτιά για 3 λεπτά.
Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το μπουκοβο. Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε (σκεπασμενο) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Προσθέστε τις πιπεριές σε κύβους και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι, εάν χρειάζεται. Προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε το μαζί.
Στραγγίξτε το ρύζι και προσθέστε το στην κατσαρόλα μαζί με 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 και ½ φλιτζάνια νερό.
Βράζουμε το μείγμα. Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Ανακατώστε το ρύζι και σερβίρετε με φέτα, τζατζίκι και σαλάτα.
Καλή Απόλαυση!
Ευχαριστούμε την Dimitra’s Dishes