✅Υλικά:
Κεφιρ – 250 ml
αυγά – 1 τεμ
αλάτι – 1/2 κουτ.γλ
ζάχαρη – 50 g
αλεύρι – 400 g
σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
ηλιέλαιο – περίπου 500 ml
ζάχαρη άχνη – 30 g (για πασπάλισμα από πάνω)
✅Μαγειρεύουμε:
Ρίξτε το γιαουρτι ή το κεφιρ σε ένα μπολ, σπάστε 1 αυγό, προσθέστε αλάτι και ζάχαρη, ανακατέψτε.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με τη σόδα και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Το κύριο πράγμα εδώ δεν είναι να το παρακάνετε με το αλεύρι, έτσι ώστε τα ωτια να γίνουν μαλακά και ευάερα.
Η ζύμη είναι κολλώδης σε αυτό το στάδιο, αλλά μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Αφήστε το να μείνει κάτω από μεμβράνη για 20 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό η ζύμη έχει γίνει αέρινη, παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοιγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, σε αλευρωμένη επιφάνεια,
κόβουμε σε ρόμβους διαστάσεων 4 εκ. επί 5 εκ. περίπου, κάνουμε μια τομή στη μέση και την γυρίζουμε προς τα έξω.
Αυτό το κάνουμε με όλη τη ζύμη.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι να επιπλέουν τα υλικά στο λάδι.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, το ρίχνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να γίνει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Απολαύστε τα !❤️