Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά — at Μυτιλήνη-Lesvos.
½ κούπα λάδι
1½ κούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα γιαούρτι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κούπα φαρίνα
Για το σιρόπι
1½ κούπας ζάχαρη
1½ κούπας χυμό πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι,το γιαούρτι, το ξύσμα και τέλος το σιμιγδάλι με το αλεύρι.Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.Μολις βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο,το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το σιρόπι, στολίζουμε με τις φέτες πορτοκαλιού κι αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κας Dina Xioti