Υλικά:
1,5 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι νερό
2-3 αυγά
1,5 φλυτζάνι τυριά τριμμένα (κυρίως φέτα)
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (2 για το ζυμάρι και 4 για το ταψί)
αλάτι, πιπέρι
Σ’ όποιον αρέσει τρίβει μέσα λίγο δυόσμο ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα και ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και σιγά-σιγά το νερό. Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρευστο. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το λάδι στο ταψάκι, κουνάμε πέρα-δώθε να πάει παντού και το βάζουμε στο φούρνο, που είναι προθερμασμένος στους 200ο C, μέχρι να κάψει το λάδι. Όταν κάψει (σε 10΄ περίπου), ρίχνουμε μέσα το μίγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε 20΄περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Την ίδια συνταγή, με μικρές παραλλάγές, συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διαφορετικές ονομασίες, όπως Ζυμαρόπιτα, Αλευρόπιτα κ.λπ.