Υλικά:

1,5 φλυτζάνι  αλεύρι
1 φλυτζάνι  νερό
2-3  αυγά
1,5 φλυτζάνι  τυριά  τριμμένα (κυρίως  φέτα)
6  κουτ.  σούπας  ελαιόλαδο (2 για  το  ζυμάρι  και  4 για  το  ταψί)
αλάτι,  πιπέρι
Σ’ όποιον  αρέσει  τρίβει  μέσα  λίγο  δυόσμο ή  ρίγανη

Εκτέλεση

Σ’ ένα  μεγάλο  μπολ  βάζουμε  το  αλεύρι,  κάνουμε  μια  λακούβα  και  ρίχνουμε  τα  αυγά, το λάδι,   αλάτι,   πιπέρι  και   σιγά-σιγά   το   νερό.  Το   μίγμα   πρέπει   να   είναι   παχύρευστο.   Στο  τέλος  προσθέτουμε  το  τυρί  και  ανακατεύουμε.
Βάζουμε  το   λάδι  στο  ταψάκι,  κουνάμε  πέρα-δώθε  να  πάει  παντού  και  το  βάζουμε  στο φούρνο,  που  είναι  προθερμασμένος  στους  200ο  C,  μέχρι  να  κάψει   το  λάδι.    Όταν   κάψει (σε  10΄ περίπου),    ρίχνουμε    μέσα   το    μίγμα,    ισιώνουμε    την     επιφάνεια   και   ψήνουμε 20΄περίπου  μέχρι  να  ροδοκοκκινίσει.

Την  ίδια  συνταγή,  με  μικρές  παραλλάγές,  συναντάμε  σε  πολλά  μέρη  της  Ελλάδας  με  διαφορετικές  ονομασίες,  όπως   Ζυμαρόπιτα,  Αλευρόπιτα  κ.λπ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)
Επόμενο άρθροΤυρόψωμα λαχταριστά με παρμεζάνα