Συριακό Κεμπαπ Χαλάμπι
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ή αρνί κιμά) ή να τα αναμειξετε
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι (προαιρετικά)
1 καφέ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινο πιπέρι, σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 θρυμματισμένα σκελίδες σκόρδου
2 κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες (2 * 400g κουτάκια ντομάτας)
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς κελσίου
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, σκόνη γαρύφαλλο, κανέλα, κάρδαμο,
μαύρο πιπέρι κίμινο, κόλιανδρο, κουκουνάρι προαιρετικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλα με δύναμη να ομογενοποιηθούν όλα τα μπαχαρικά
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 22χ33 εκ κατάλληλο για φούρνο και το βάζουμε πάνω σε ένα μάτι της κουζίνας.
Παίρνουμε με το χέρι μια ποσότητα κιμά όσο ένα μικρο μανταρινι και το πλάθουμε στην
μορφή του κεμπαπ και το τοποθετουμε στο τηγάνι και τα γυρνάμε γύρω γύρω να πάρουν χρώμα όλες οι πλευρές και αφήστε στην άκρη.
Βάλτε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, σε ένα τηγάνι ρίξτε 2 κσ λάδι , σκόρδο και βάλτε το
στην φωτιά να τα σοτάρετε ελαφρώς να μαλακώσουν.
Προσθέστε την ντομάτα,
αλάτι, και λίγο τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά για περίπου 2 λεπτά και μόλις αρχίζουν να σιγοβράζουν σβήστε την φωτιά.
Ρίξτε την σάλτσα πάνω απο τα κεμπαπ και απλώστε. Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο
και το βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Ετοιμοοοοοοοοο
Subscribe to recipe’s youtube channel here