Υλικά
Για το παντεσπάνι/ραβανί
12 αυγά φρέσκα από το χωριό
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
14 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις βανίλιες. Βράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι/ραβανί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι για 20-25 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, για να μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι/ραβανί από το φούρνο, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι πριν το σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Marika Thano