Συστατικά
- 6 αυγά
- 100 γρ σιμιγδάλι
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ βούτυρο
- 70 γρ αλεύρι
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 50 γρ φιλέτο αμυγδάλου
- 1/2 κουτάλια σούπας baking powder
- 2 γρ μαστίχα σε σκόνη
- Για το σιρόπι
- 725 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 725 γρ νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
Οδηγίες
- 1.Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει
- 2.Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- 3.Χτυπάτε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- 4.Προσθέτετε όλα τα στερεά υλικά και συνεχίζεται το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 5.Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και ενσωματώνεται με το μείγμα προσεκτικά, με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ζαχαροπλαστικής.
- 6.Απλώνετε το μείγμα σε ταψί, πασπαλίζετε με τα φιλέτα αμυγδάλου και ψήνετε στους 165 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά περίπου.
- 7.Αφού ψηθεί αφήνετε το ρεβανί για λίγα λεπτά έξω, χαράζετε με το μαχαίρι σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλετε και ρίχνετε το σιρόπι.
- 8.Σερβίρεται μόνο του ή με κάποιο παγωτό και σάλτσα σοκολάτας αν θέλετε.
- Σχετικά με το Σεφ
Νίκος Πατσιώρας
Ο Νίκος Πατσιώρας γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου και ξεκίνησε να ασχολείται με την κουζίνα από τα 18. Μετά την αποφοίτηση από την Chef d’oeuvre στην Αθήνα, …