ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για το κέικ:
4 κρόκοι & ασπράδια διαχωρισμένα
100γρ Ζάχαρη
160 γραμμάρια σιμιγδάλι
Καρύδα 50 γρ + επιπλέον για διακόσμηση
Ξύσμα ενός λεμονιού
Προαιρετικά: κεράσια τραγανά
Για το σιρόπι:
350 γραμμάρια νερού
350 γρ ζάχαρη

 ΟΔΗΓΙΕΣ:
Χωρίστε τα 100 γραμμάρια ζάχαρης στη μέση.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα, χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε υψηλή ταχύτητα, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε τη μισή ζάχαρη. Μόλις τα αυγά γίνουν πολύ αφρώδη και υπόλευκα, αφήστε τα στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας και πάλι έναν ηλεκτρικό μιξερ με το συρμα, χτυπάτε τα ασπράδια αυγού σε υψηλή ταχύτητα. Όταν αρχίζουν να πυκνώσουν και να πάρουν αφρώδη υφή, αρχίστε να προσθέτετε το υπόλοιπο ζάχαρη σε μικρές δόσεις κάθε φορά μέχρι να έχετε μια παχιά μαρέγκα. Αφήστε στην άκρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την παρασκευή μαρέγκας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα σκεύη είναι απόλυτα καθαρά και πάντα προσθέτετε την ζάχαρη σιγά-σιγά στα ασπράδια αυγού, διαφορετικά θα καταλήξετε σε ένα μείγμα αυγού.
Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης, αναμείξτε την αλεσμένη καρύδα, το σιμιγδάλι και το ξύσμα λεμονιού.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζύμης και ανακατεύοντας πολύ απαλά, συνδυάστε το μίγμα του κρόκου αυγού με τη μαρέγκα και ανακατέψτε και τα ξηρά υλικά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C 
Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψάκι κέικ μήκους 24 cm με βούτυρο και αλεύρι.
Ψήστε για περίπου 10-15 λεπτά. Μέχρι το κέικ παίρνει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τρυπήστε με ένα μαχαίρι στο κέντρο για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.
Μόλις προσθέσετε το κέικ στο φούρνο, ξεκινήστε να φτιάχνετε το σιρόπι.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέστε νερό και ζάχαρη.
Αστο να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία. Βράζουμε ακριβώς για 5 λεπτά χωρίς ανάδευση.
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, ρίξτε το ζεστό σιρόπι από πάνω, χρησιμοποιώντας μια κουτάλα. Προσθέστε μια κουταλιά κάθε φορά, περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί και στη συνέχεια να προσθέσετε το άλλο.
Αφήστε το κέικ να φτάσει στη θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε το ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.
Για να διακοσμήσετε το κέικ, πασπαλίζετε λίγο καρύδα από πάνω και μερικά κεράσια τραγανά. Καλή Απόλαυση!

Credit to