Ρεβανί με κρέμα λεμονιού

Εχουμε πάλι μια συνταγή για το το περίφημο Ρεβανί αλλά με κρέμα λεμονιού . Σύμφωνα με μια διαδεδομένη φήμη για το πώς ανακαλύφθηκε το ρεβανί, τον 17ο αιώνα ο σουλτάνος Μουράτ ο Δ’ κατακτά το Ερεβάν και οι μάγειρες του παλατιού για να το γιορτάσουν φτιάχνουν ένα γλυκό που δεν είχαν ξαναφτιάξει μέχρι τότε. Και το ονομάζουν Ρεβάν από το Ερεβάν.

Υλικά:

4 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γιαούρτι
1 κούπα λάδι
1 κούπα σιμιγδάλι
2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
Χυμός από μισό λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιου
2 αυγα,
2 λεμονια το χυμο και το ξυσμα τους
1 κουταλακι του γλυκου κορν φλαουρ
1/2 κουπα ζαχαρη
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο

Για το στόλισμα τριμμένο φυστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό.
Το βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι για να κρυώσει.
Πιο μετά χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη στο μίξερ και έπειτα βάζουμε με την σειρά το λάδι, το γιαούρτι, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν. Λαδώνουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και μεταφέρουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό το
περιχύνουμε με το σιρόπι. Μόλις το απορροφήσει τελείως το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρόμβους

Για την κρέμα λεμονιου
Βαζουμε στην κατσαρολα όλα τα υλικα τα ανακατευουμε και βαζουμε στην φωτια ανακατευουμε να πηξει!
Την κατεβαζουμε την αφηνουμε 2 λεπτα και την ριχνουμε στο γλυκο μας! Διακοσμουμε με τριμμενο φυστίκι και σερβίρουμε με παγωτό

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανί Ούζου το Μεθυστικό!!

Υλικά

6 Αυγά χωριστά Κρόκοι – Ασπράδι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
600 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
150 γρ Ούζο Βαρβαγιάννη Πλωμαρίου Πράσινο
Φιστίκι Αιγινης για Διακόσμηση

Συνταγη για Ταψάκι 27εκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το ένα τρίτο της ποσότητας από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας αδειάζουμε σε ένα μπολ, στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία υπόλευκη κρέμα.
Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια ρίχνουμε κοκκινισμένα το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε η λαδώνουμε ένα ταψάκι 27 εκατοστών και αλευρώνουμε ελαφρά ρίχνουμε το μίγμα από το ρεβανί και απλώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 28 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι.

Μόλις ψηθεί το ραβανί ξεκινάμε το σιρόπι βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μετράμε από τη στιγμή του βρασμού.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε το ούζο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι έτοιμο, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του ραβανί ώστε να απορροφήσουμε όμορφα το σιρόπι.
Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε Απευθείας το ούζο και σιροπιάζουμε το ζεστό ραβανί με το ζεστό σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μόλις κρυώσει για ομοιόμορφο σιρόπιασμα κάντε το κολπάκι (το τυλίγω με μεμβράνη και το αναποδογυρίζω)
Εάν έχετε χρόνο αφήστε το κάποιες ώρες.
Ετοιμο σιροπιασμένο παντού με υπέροχο άρωμα σε τέλεια αναλογία αφράτο και διακοσμημένο με φιστίκι Αιγίνης

Προηγούμενο άρθροΤραγανό Κολοκυθάκι με σως σκόρδου
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό Μοσχάρι με τηγανιτές Πατάτες