Ρολό με ζελέ βατόμουρο και γκανάζ 😊
Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
90 γρ ζάχαρη
50 ml φρέσκο γάλα
50 ml λάδι
40 γρ αλεύρι
40 γραμμάρια κορν φλαουρ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χώρισα τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια Χτυπάω τα ασπράδια να γίνει σαν χιόνι με το χυμό λεμονιού και τα 3/4 της ζάχαρης.
Ανακάτεψα τους κρόκους με την άλλη ζάχαρη, γάλα, λάδι, άρωμα βανίλιας, αλεύρι και κορν φλαουρ.
Τέλος έβαλα τα ασπράδια σε 2-3 φορές και ανακάτεψα απαλά με μια σπάτουλα.Βάζω το μείγμα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.Οι διαστάσεις τα δικά μου είναι 40 x 30 x 5 εκ. Έψησα στους 160 βαθμούς με αέρα (χωρίς 180) για 20-25 λεπτά.
Άλειψα το κρύο παντεπσανι με σπιτικό ζελέ βατόμουρο. Έφτιαξα κρέμα από 150 γρ μασκαρπόνε και 7 κουταλιές της σούπας γκανάζ σοκολάτας / λιωμένη και κρύα σοκολάτα. Μοίρασα την κρέμα ομοιόμορφα στο αλειμμένο παντεσπανι και την τυλίγω σε ρολό. Ρίχνω την γκανάζ και βατόμουρα για διακόσμηση.
Καλή Απόλαυση