Ρυζόγαλο

Υλικά

2 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι
1 λίτρο γάλα
1 κουπα ζάχαρη
4 κρόκους αβγών
20 γρ κορν φλαουρ
1 βανίλια
100 ml φρέσκο ​​γάλα.
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Ρίξτε το νερό στην κατσαρόλα. Όταν το νερό βράσει, προσθέστε καθαρισμένο και πλυμένο ρύζι.
Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει όλο το νερό.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους των κρόκους αβγών, κορν φλαουρ, βανίλια και φρέσκο ​​γάλα.
Προσθέστε το γάλα και τη ζάχαρη στο ρύζι. Βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών σε λεπτή ροή. Μαγειρέψτε για άλλα 5-7 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατέψτε καλά.
Μοιράζουμε σε μπολ, τα απλώνουμε σε ταψί και πασπαλίζουμε το καθένα με ζάχαρη.
Ρίχνουμε νερό στο ταψί, κάπου στη μέση των μπολ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί από πάνω. Κάπου 40-50 λεπτά. 🤗

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με κιμά, λαχανικά και μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΚιμαδοπρασόπιτα