Κέικ Σοκολάτας

Συστατικά βάσης:

550 ml γιαούρτι κεφίρ
100 ml λάδι
250 γραμμάρια ζάχαρης
2 κουταλιές κακάο
300γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
Γλασσο:
180g βούτυρο
120 ml γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρης
120 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρέματος

Παρασκευή:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε γιαούρτι, ζάχαρη, λάδι, κακάο και ανακατεύουμε τα πάντα.
Προσθέστε αλεύρι, μαγειρική σόδα και συνδυάστε τα καλά με ένα σύρμα σε ένα ρευστό μείγμα.
Ρίχνουμε το χτυπημένο μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι (20 εκ) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 C.
Ελέγξτε με οδοντογλυφίδα εάν η βάση έχει ψηθεί και αφήστε στην ακρη να κρυώσει εντελώς.
Λιώστε το βούτυρο στη φωτιά και προσθέστε ζάχαρη, γάλα και σοκολάτα. Ανακατέψτε τα πάντα καλά και συνδυάστε τα και στη συνέχεια ρίξτε πάνω από την κρύα βάση.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και μετά κόψτε

Δείτε το κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΟι πιτούλες του Μπάρμπα-Γιάννη…πάνε μ’ολα
Επόμενο άρθροΧυλοπίτες με αρνάκι στο φούρνο: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και παράδοση!