Αυτή η συνταγή για ρυζόγαλο της κας Effie xx ακούγεται τέλεια! Η χρήση ρυζιού Arborio, φλούδας πορτοκαλιού και κορνφλάουρ είναι έξυπνες επιλογές που δίνουν στο ρυζόγαλο σας πλούσια γεύση, κρεμώδη υφή και ωραία άρωμα.

Ας δούμε μαζί τα βήματα:

Υλικά:

1.5 φλιτζάνια ρύζι Arborio
2.5 φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1.5 λίτρα γάλα
1.5 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι γάλα (για το διάλυμα του κορν φλάουρ)
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ξεπλύνετε καλά το ρύζι Arborio.
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό.
Προσθέστε το γάλα και τη ζάχαρη και χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή.
Ανακατέψτε απαλά και συνεχώς για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
Σε ένα μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ με 1 φλιτζάνι από το γάλα.
Ρίξτε το διάλυμα του κορν φλάουρ στο ρυζόγαλο και ανακατέψτε καλά.
Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο στην επιθυμητή σας υφή.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
Σερβίρετε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με κανέλα.