Αυτή η σαλάτα ζυμαρικών είναι τόσο νόστιμη και υγιεινή που την μαγειρεύω πολλές φορές την εβδομάδα! Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ, σας προτείνω να την φτιάξετε. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, dressing και διάφορα toppings, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσεων.
#ΙταλικήΣαλάταΖυμαρικών #Ζυμαρικά #Σαλάτα #ΥγιεινόΦαγητό #ΕύκολοΦαγητό #ΝόστιμοΦαγητό
Υλικά
Για το πιάτο:
250 γρ. ζυμαρικά farfalle
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
100 γρ. σπανάκι
200 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ντοματίνια
170 γρ. μαύρες ελιές
200 γρ. αγγούρι
1/2 τεμάχιο κόκκινο κρεμμύδι
2 τεμάχια κόκκινη πιπεριά
1 αβοκάντο
Για το ντρέσινγκ:
110 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένος βασιλικός
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση
Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν “al dente”.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω το ντρέσινγκ: ανακατεύω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το ξύδι.
Προσθέτω τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον βασιλικό και τη ρίγανη.
Περνάω τις σκελίδες σκόρδου από μια πρέσα και τις προσθέτω στο ντρέσινγκ μαζί με τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
Μετά το μαγείρεμα, ξεπλένω τα ζυμαρικά με κρύο νερό.
Κόβω το αγγούρι σε μικρά τέταρτα και τα ντοματίνια στη μέση.
Κόβω το κρεμμύδι σε τέταρτα ροδέλες, ξεφλουδίζω τις πιπεριές και τις κόβω σε μικρούς κύβους.
Κόβω τις ελιές σε φέτες και το αβοκάντο σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτω το αγγούρι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις ελιές, το αβοκάντο και το τυρί στα ζυμαρικά.
Περιχύνω τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω την σαλάτα.
Συμβουλές
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα είδη ζυμαρικών, όπως πέννες ή βίδες.
Μπορώ να προσθέσω και άλλα λαχανικά, όπως ρόκα ή σπανάκι.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και άλλα είδη τυριού, όπως μοτσαρέλα ή παρμεζάνα.