Σιροπιαστό Γλυκό Καρύδας
Υλικά :
1 1/4 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό,
3 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη,
8 αυγά,
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν,
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη,
3 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους, σιμιγδάλι, καρύδα, το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπεικιν
Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 50-60 λεπτά
Βράζουμε το σιρόπι για πέντε λεπτά
Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, το χαράζουμε και το σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι.
Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα
ΠΗΓΗ: Reggina Filippou