Υλικά:

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι

Για το γλυκό:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανανάς σε κομμάτια
Κερασάκια κομποστα για γαρνίρισμα
Αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση:

Πρωτα εκανα το σιροπι.
Σε κατσαρολακι εβαλα ζαχαρη, νερο, πορτοκαλι
Εβρασα για 2 λεπτα κ το αφησα να κρυωσει μετα ψυγειο. Οσο πιο παγωμενο τοσο το καλυτερο…
Κρυο σιροπι-ζεστο γλυκο

Για τη ζυμη
Σε μπολ εβαλα τα γιαουρτια με τη ζαχαρη κ τα ανακατεψα με μια μαριζ.
Προσθεσα το σπορελαιο, τον χυμο ανακατεμενο με τη σοδα (προσοχη!!! Αφριζει)
Τελος σιμιγδαλι κ αλευρι. Ολο κ ολο 3 λεπτα…
Εβαλα σε αποσπωμενη φορμα 30αρα κ εβαλα απο πανω τους αναναδες κερασακι στον καθενα κ αμυγδαλο φιλε


Εψησα μια ωρα περιπου στους 180 στις αντιστασεις.

H αρχική συνταγή είναι της κας Voula Damala και η παραλαγή με ανανά της κας

Vasiliki ParaskevopoulouTsalamandris