Υλικά

1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξίδι
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
Εάν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο αγοράζουμε έτοιμο χωριάτικο.
Για τη γέμιση
750 γρ. σουσάμι (το οποίο το έχουμε πλύνει, το έχουμε ψήσει καί το έχουμε περάσει από το μπλέντερ)
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Για το Φύλλο
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Αφού γίνει μια ωραία λεία ζύμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά τη χωρίζουμε σε δέκα μικρά μπαλάκια.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα -10- σέ διάμετρο 40 εκ.
Τα καρύδια, την κανέλα και τη βανίλια τα ενώνουμε σε ένα μίγμα με το ετοιμασμένο σουσάμι.
Στο κάθε φύλλο ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές από τη γέμιση.
Έπειτα το σουρώνουμε-μαζεύουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Αφού τα γεμίσουμε όλα, ρίχνουμε από πάνω μια φλιτζάνα κρύο λάδι.
(Άμα θέλουμε αφήνουμε το φύλλο στρωμένο όπως κάνουμε στην εκτέλεση του μπακλαβά.)
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο για 10′ φούρνο περίπου μία ώρα στους 170°.
Τα βγάζουμε να κρυώσουν.
Και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 κομματάκι ξυλαράκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
Βράζουμε τo σιρόπι 10′ και με αυτό περιχύνουμε το σαραγλί μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Προηγούμενο άρθροΤα Χιονισμένα Κουλουράκια
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Λαδιού με Πορτοκάλι