Αυτή η συνταγή για σιροπιαστό ινδοκάρυδο είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει. Το ινδοκάρυδο δίνει μια εξωτική γεύση και υφή στο γλυκό, ενώ το σιρόπι το κάνει ζουμερό και λαχταριστό.

Υλικά:

Για το γλυκό:

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια καρύδα (1 σακουλάκι 150 γραμμαρίων)
5 βανίλιες
8 αυγά
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (μπορείτε να βάλετε και φαρίνα up)
250 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
(ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)

Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για το γλυκό:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώστε ένα πυρέξ 35×24 εκ. και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.
Προσθέστε τις βανίλιες, το ινδοκάρυδο, το λιωμένο βιτάμ και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο πυρέξ και ισοπεδώστε την επιφάνεια.
Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό και τη ζάχαρη.
Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήστε το σιρόπι να βράσει για 7 λεπτά.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Σιροπιάζουμε το γλυκό:

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Περιχύστε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά πάνω στο ζεστό γλυκό.
Αφήστε το γλυκό να σιροπιαστεί καλά για αρκετές ώρες, ιδανικά όλη νύχτα.
Πασπαλίστε με ινδοκάρυδο πριν σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ραβανί με ινδοκάρυδο(καρύδα)

Ραβανί με ινδοκάρυδο(καρύδα)

Το τέλειο Ραβανί με ινδοκάρυδο φτιάχνεται με χοντρό σιμιγδαλι, άφθονη καρύδα και γλυκό σιρόπι, και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Υλικά :

1 ποτ.ζάχαρη
5 αυγά
1 ποτ. ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ χυμό πορτοκαλιού
1 κσ γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής

Σιρόπι:
3.1/2ποτ.νερό
4 ποτ. ζάχαρη
1/2 ποτ. Χυμό πορτοκαλιού
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Να βράσει για 5 λεπτά.Κρύο το σιρόπι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε ή τρυπάνε με την οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.

Καλή επιτυχία!!!