Σιροπιαστό κέικ καρότου με σιμιγδάλι και ινδοκάρυδο
Συστατικά
250 g καρότα (3 καρότα 🥕) τριμμενα στο χοντρό
250 γραμμάρια λεπτή σιμιγδάλι
2 αυγα
7g ζάχαρη βανίλιας
80 γραμμάρια ζάχαρης
80 ml φυτικού ελαίου
160 ml κρεμα γάλακτος
8g μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι στο κέικ:
χυμός πορτοκάλι
160 ml νερού
80 γραμμάρια ζάχαρης
Διακοσμήστε όπως θέλετε!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καρότο, αυγά, γάλα, βανίλια, ζάχαρη, λαδι, αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός
Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα μπλεντερ και το χτυπαμε για 2 λεπτά να γίνει σαν χυμός σμουθι
Ριχνουνε το χυμό σε ένα μπολ και προσθετουμε το σιμιγδάλι , μπεικιν και ανακατευουμε.
Αδειάζουμε το μειγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψακι 25χ25 εκ αφού πρώτα το εχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι μετα το βουτυρωμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φοουρνο στους 180 βαθμούς στο μεσαίο ράφι για 15-20 λεπτά.
Για το σιροπι
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, νερό, ζαχαρη και ανακατευουμε σε χαμηλη φωτιά και ατο αφήνουμε 3 λεπτά
αφου παρει βραση να δεσει το σιρόπι
Βγαζουμε το κεικ από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με την προυπόθεση ότι το σιρόπι ειναι κρυο και το γλυκό ζεστό
Αφήστε το να ρουφήξει για 30 με 40 λεπτά
Για την διακόσμηση: Αλείψτε το με υγρή μαρμελάδα (εγω ειχα βερίκοκο) και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο.
Κόβετε και σερβίρετε
καλή όρεξη!