Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας!

250ml κούπα μεζούρα

Υλικά

για την τούρτα:
4 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα,
1/2 κουπα λάδι,
1,5 κουπα κοσκινισμένο αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 βανίλια,
1/2 κγ μπέικιν πάουντερ,
6 κουταλιές της σούπας σκόνη φουντουκιού ή αλεσμένα καρύδια

Σιρόπι:
2 κουπες νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
50 g σοκ. κουβερτούρα,

Γλάσο: 200γρ. κουβερτούρα με 200g. κρέμα γαλακτος

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα λευκό μείγμα, προσθέστε σταδιακά το γάλα και το λάδι, σταματήστε το μίξερ και σταδιακά προσθέστε το μείγμα αλευριού με κακάο, βανίλια και μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, προσεκτικά ώστε να μην μειωθεί ο όγκος, προσθέστε τελικά το μπεικιν παουντερ.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά εξαρτάται επίσης από το φούρνο.
Σημαντικό: Ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό κέικ, μπορεί να μην απορροφηθεί αμέσως, περιμένετε ακόμη και μία ή δύο ώρες.
Αφήστε να κρυώσει  και ρίξτε το γλασσο, το οποίο ετοιμάσαμε βάζοντας την κρέμα στη φωτιά να βράσει και ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξτε το στο κέικ, το οποίο έχει ήδη κρυώσει.

Καλή Απόλαυση!