Υλικά

Για την ζύμη:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γ.ο.χ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα σπορέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/8 του κουταλιού του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1/4 κούπας ζάχαρη

Για την γέμιση:

2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα άσπρα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/8 του κουταλιού του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (γεύση της αρεσκείας σας)
Για το τελείωμα:

Ανθόνερο για ράντισμα
Άχνη ζάχαρη για τύλιγμα
Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός την μαρμελάδα….
Ρίχνουμε τόσο όσο να ενωθούν τα υλικά….
Κοσκινιζουμε το αλεύρι μπεκιν σόδα αλάτι….
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα υπόλοιπα υλικά της ζυμης και προσθέτουμε σε δόσεις τα στερεά…
Ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ( μην παραζυμωσετε)
Σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο 0,3 εκ. και κόβουμε κουπ – πατ
7-8 εκ. Στην μια άκρη βάζουμε μια κουταλιά από το μίγμα και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο….
Πατάμε με τα δάχτυλα να κολησουν καλά οι άκρες….
Τα βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για
25-30 λεπτά……
Βγάζουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά ραντίζουμε με ανθονερο και τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη Πασπαλιζοντας τα με κανέλα ( τους ταιριάζει πολύ)…….
Έχει μια διαδικασία η παρασκευή τους αλλά μας αποζημιώνει η όμορφη γεύση τους….

Καλό σας βράδυ!!!!!

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου