Σοκολάτα Κέικ “PAVLOVA”
Υλικα
80 g ξηρών καρπών: καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν ή ό, τι θέλετε.
150 g μαύρης σοκολάτας
5 ασπράδια αυγού
350 g κοσκινισμένης ζάχαρης άχνη.
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλαουρ
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.
250 γραμμάρια μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να
Διακόσμηση
καραμέλες, πούρα, μπαστούνια, σοκολάτες …
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ψήνουμε τους ξηρών καρπών: καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν ή ό, τι θέλετε.
Τα τριβουμε καλα.
Λιώστε την μαύρη σοκολάτας σε μπεν μαρι. Αφαιρέστε το μπολ και αφήστε το να κρυώσει, αλλά να μην σκληρύνει.
Βάλτε τα ασπράδια αυγού σε ένα εντελώς στεγνό μπολ, προσέχοντας να μην πέσει μια σταγόνα από τους κρόκους, διαφορετικά τα ασπράδια των αυγών δεν θα φουσκώσουν. Χτυπάμε με ένα μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την κοσκινισμένη ζάχαρης άχνη. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε σκληρές και σταθερες κορυφές όταν σηκωνετε τους αναδευτήρες. Προσθέστε κορν φλαουρ και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε για άλλα 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα ομοιόμορφα πάνω στο μείγμα και πασπαλίζουμε με τα μισά από τα καρύδια.
Σε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί με ένα κουτάλι βάλτε την κρέμα και σχηματίστε κέικ, τραβώντας προς τα πάνω για να πάρετε τις κορυφές σαν τοίχος. Στη μέση φτιάχνουμε ένα “πηγάδι”, εκεί θα βάλουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για μια ώρα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προετοιμάζουμε την κρέμα:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μαζί την μαύρη σοκολάτας.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει και φυλάξτε στο ψυγείο για να σκληρυνθεί. Μετά την χτυπάμε, προσθέτοντας μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα Στο κρύο κέικ από το φουρνο βάζουμε κρέμα και διακοσμούμε με διαφορετικά προϊόντα σοκολάτας:
καραμέλες, πούρα, μπαστούνια, σοκολάτες … και άλλα που σας αρέσουν και τα αγαπάτε.
Καλή Επιτυχία