Σοκολατόπιτα
Για το Κεικ:
4 αυγά
180 γρ. Ζάχαρη
200 ml γάλα
100 ml λάδι
220-230 γρ αλεύρι
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη βανίλιας
3 κουταλιές κακάο
Για το σιρόπι:
300 ml γάλα
100 γρ. Βούτυρο
150 γρ. Ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
+ αλεσμένα φυστίκια
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρός και μετά προσθέστε το λάδι και το γάλα και χτυπήστε ελαφρά. Προσθέστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλιας και ενσωματώστε ελαφρά.
Η σύνθεση είναι απαλή, πιο μαλακή από το συνηθισμένο κέικ. Μην ανησυχείτε, έτσι πρέπει να είναι!
2. Λιπάνετε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.
3. Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να περάσει το τεστ οδοντογλυφίδας.
4. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά έως ότου η σοκολάτα αρχίσει να πυκνώνει.
5. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το κόβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλη τη σάλτσα σοκολάτας πάνω της. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρετε το κέικ φυστικιού.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: https://farfuria-cu-gust.ro/