H συνταγή για τα σοκολατένια σπιτικά brownies είναι από το Katja in cucina

Υλικά:

Για το ταψί:

Ένα τετράγωνο ταψί 24x24cm ή ένα παραλληλόγραμμο 20x30cm

Για τα μπράουνις:
200 γρ μαύρη σοκολάτα
125 γρ βούτυρο
3 μέτρια αυγά
170 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ φουντούκια, καθαρισμένα
110 γρ αλεύρι γ.ο.χ
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κοφτές κουταλιές σκόνη κακάο
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι σε μπεν μαρι ή φουρνο μικροκυμάτων
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τ αυγά μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια πρέζα αλάτι.
Δεν χρειάζεται να τα χτυπήσουμε πολύ, απλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια που έχουμε χοντροκόψει με ένα μαχαίρι, κρατώντας μια μικρή χούφτα στην άκρη για διακόσμηση.

Στρώνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το ισοπεδώνουμε και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια
που κρατήσαμε στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.

Αφήνουμε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς μέσα στο ταψί πριν τα κόψουμε σε τετράγωνα.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΣπέσιαλ Τούρτα Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάρες μπαχαράτοι με Πατάτες Τηγανητές