Υλικά:

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 πατάτες, τριμμένες και στραγγισμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 αυγά
2 φέτες ψωμί ή φρυγανιά, μουλιασμένες σε νερό και στυμμένες
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, ξερή
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο, ξερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα (προαιρετικα)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τους δύο κιμάδες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τον μαϊντανό, τα αυγά και το ψωμί ή τη φρυγανιά.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, τον δυόσμο και την κανέλλα και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται πιο εύκολα.

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμάμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τους σπέσιαλ κεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντας τους με τηγανητές πατάτες, ρύζι, σαλάτα ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

H Συνταγή/φωτό είναι της κας Natasa TheodosiouΣαν το φαΐ ενέχει

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικα με Πατάτες στο Φούρνο: Έκρηξη Γεύσεων
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με Χοιρινό και Μοσχαρίσιο Κιμά σε Πλούσια Σάλτσα Ντομάτας