Σπαγγέτι κολοκυθιών

Υλικά για 1 μερίδα

2 μέτρια κολοκύθια
5-6 ελιές Καλαμάτας
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδου
βασιλικό, ξηρό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη

Χρειάζεστε συσκευές
Σπείρα λαχανικών

Εκτέλεση

Κόψτε τα κολοκύθια σε σπείρες με τη συσκευή.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
Κόψτε τις ελιές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε αυτό για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, βασιλικό, ελιές, λίγο αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Εάν ο πουρέ είναι πολύ παχύς, προσθέστε λίγο νερό και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε το να βράσει για 4-5 λεπτά για να αναμίξετε τις γεύσεις.

Προσθέστε τα κολοκυθάκια, ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινα κουτάλια για να τα ανακατέψετε με τη σάλτσα.
Ανεβάζουμε τη φωτιά ώστε να μαγειρευτούν γρήγορα και το νερό εξατμίζεται από αυτά. Ανακατέψτε συχνά.
Μόλις εξατμιστεί το νερό, το “σπαγγέτι” είναι έτοιμο.
Προσθέστε αλάτι εάν είναι απαραίτητο.

Καλή Ορεξη 🥕🥦🥕