Σπιτικά μπράουνις.
Συστατικά:
• 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι (220 gr) ανάλατο βούτυρο
• 4 μεγάλα αυγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 2 1/2 φλιτζάνια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένα
Οδηγίες:
• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22×20 εκ και στρώνουμε με λαδόκολλα.
• Σε μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε μαζί 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί 4 αυγά, 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια.
• Ανακατέψτε το κρύο μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών.
• Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι κακάο και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το μείγμα στο κουρκούτι μέχρι να ενωθεί. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
• Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και πασπαλίζετε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει με υγρή ψίχα. Ψύξτε, στη συνέχεια κόψτε σε μπάρες και σερβίρετε.
Καλη απόλαυση!