Σπιτικά μπράουνις.

Συστατικά:

• 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι (220 gr) ανάλατο βούτυρο
• 4 μεγάλα αυγά
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 2 1/2 φλιτζάνια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένα

Οδηγίες:

• Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 22×20 εκ και στρώνουμε με λαδόκολλα.
• Σε μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε μαζί 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο, μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί 4 αυγά, 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και τη βανίλια.
• Ανακατέψτε το κρύο μείγμα σοκολάτας στο μείγμα των αυγών.

• Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, 1/2 φλιτζάνι κακάο και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το μείγμα στο κουρκούτι μέχρι να ενωθεί. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
• Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και πασπαλίζετε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει με υγρή ψίχα. Ψύξτε, στη συνέχεια κόψτε σε μπάρες και σερβίρετε.

Καλη απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα με σκόρδο, μαϊντανό, κίτρινο τυρί.
Επόμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου, αλλά χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη!