Σπιτικά πατατάκια με τριμμένο κασέρι
Υλικά συνταγής
1 κιλο πατάτες
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Τριμμένο ημισκληρο κασέρι
Εκτέλεση συνταγής
Λοιπόν, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε καλά. τις κόβουμε σε πολύ λεπτά στρογγυλά κομματάκια όπως τα τσιπς, καλύτερα για όσους το έχουνε σε μηχάνημα με ειδικό τρίφτη που τις κάνει πολύ ψιλές. Τις ξεπλένουμε σε άφθονο νερό και τις στεγνωνουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά πρέπει να εχουνε το ίδιο πάχος.
τώρα ή τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ή τις βάζουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο, κάθε μια ξεχωριστά και όχι η μια πάνω στην άλλη. Εγώ τις τηγάνισα, σε καυτό πολύ λάδι να κολυμπάνε, και αφού ροδίσανε, μόλις τις έβγαλα τισ ακούμπησα σε χαρτί κουζίνας και μετά τις αλάτισα. Μπορείτε να ρίξετε και ρίγανη αν θέλετε. πριν κρυώσουνε ρίχνουμε το τριμμένο μας κασέρι.
Καλή σας επιτυχία.
*** Προσοχή για να μην σας κολλήσουνε οταν τις τηγανίζετε, πρέπει να ειναι πολύ στεγνές να ξεχωρίζουνε τα τσιπς σας, αν μπορείτε και ενα ενα να τα βάλετε στο τηγάνι καλύτερα, και οχι ολα μαζί για θα κολλήσουνε μεταξύ τους.
ΠΗΓΗ: Gkika Eleni