Αυτή η σπιτική λεμονάδα με πορτοκάλι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες. Είναι τόσο αρωματική και γίνεται πολύ γρήγορα. Εγώ την φτιάχνω συχνά το καλοκαίρι και την λατρεύουν όλοι! Πάμε να δούμε πώς την κάνω.
Υλικά:
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
200 – 250 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ (ξινό)
3 λίτρα βρασμένο κρύο νερό
Εκτέλεση:
Βάζω το λεμόνι και το πορτοκάλι στην κατάψυξη. Συνήθως τα βάζω από το προηγούμενο βράδυ. Βράζω το νερό και το αφήνω να κρυώσει καλά. Κι αυτό το κάνω συνήθως από το βράδυ.
Βγάζω τα φρούτα από την κατάψυξη και τα αφήνω για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν λίγο, ίσα-ίσα να μπορώ να τα κόψω.
Κόβω το λεμόνι και το πορτοκάλι σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζω στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Σε μια μεγάλη κανάτα ή μπολ, ενώνω τον πολτό φρούτων με το κρύο βρασμένο νερό. Ανακατεύω καλά και το αφήνω για 10 λεπτά.
Προσθέτω το κιτρικό οξύ και ανακατεύω. Σουρώνω τη λεμονάδα δύο φορές από ένα λεπτό σουρωτήρι και τη βάζω σε μπουκάλια. Την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά και την απολαμβάνω!
Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με τα γούστα σας.
Το κιτρικό οξύ βοηθάει στη συντήρηση της λεμονάδας και της δίνει μια ωραία ξινή γεύση. Αν δεν έχετε, μπορείτε να το παραλείψετε, αλλά η λεμονάδα ίσως μην διατηρηθεί για πολύ.
Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα φύλλα μέντας στο μπλέντερ μαζί με τα φρούτα για πιο δροσερό άρωμα.
H Συνταγή είναι της κας Olga Mordovina