Υλικά για 9 μερίδες

1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
100 gr αμύγδαλο καβουρδισμενο
2 κ σ ζάχαρη καστάνη
1/2 κγ κανέλα
1/2 πακέτο μαργαρίνη παγωμένη
Σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κγ εκχύλισμα αμυγδάλου ή αμαρέτο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε σε 9 μερίδες . Χοντρότρίβουμε το αμύγδαλο στο μουλτι και προσθέτουμε την κανέλα και την ζάχαρη . Σε κάθε μερίδα φύλλου βάζουμε 2 κγ αμύγδαλο και 1/2 κγ μαργαρίνη . Το τυλιγουμε σφιχτά και το βάζουμε σε βουτυρομενο ταψάκι . Κάνουμε το ίδιο με όλες τις μερίδες φύλλου . Όση μαργαρίνη μας περίσσεψε την λιώνουμε και την ρίχνουμε πάνω από κάθε κανταΐφι . Γαρνιρουμε με αμύγδαλο φίλε και ψήνουμε στους 180c στον αέρα μέχρι να πάρουν ρόδινο χρωμα ..!!! Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει πολύ καλά .

Για το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βραζουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Το κρυώνουμε καλά και σιροπιάζουμε το ζεστό κανταΐφι

Η Συνταγή είναι της κας Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά
Επόμενο άρθροΧειροποίητα Ψωμάκια Ασιατικής Προέλευσης