Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας πολύ καλής ποιότητας
Ζάχαρη άχνη
1 ½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
250 ml νερό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκους αυγών
7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια (προαιρετικά)
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (για τη σαντιγί)
Εκτέλεση
Βήμα 1:
Προετοιμασία Σφολιάτας
Ξεπαγώστε τη σφολιάτα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Τρυπήστε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι παντού.
Πασπαλίστε ένα λεπτό στρωμα με ζάχαρη άχνη.
Ψήστε ξεχωριστά τα φύλλα σε ταψι με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει (10-15 λεπτά).
Αφήστε να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 2:
Παρασκευή Κρέμας Ζαχαροπλαστικής
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα της ζάχαρη και τα αρωματικά και τους χτυπημένους κρόκους στον αυγών
και ζεσταίνουμε σιγά-σιγά το μείγμα να μην ψηθούν οι κρόκοι
Από αυτό το χλιαρο μείγμα αφαιρούμε 2 κουτάλες και σε ένα μπολ διαλύουμε το αλεύρι με το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει
Αφού πήξει αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 3:
Συναρμολόγηση
Κόψτε τη σφολιάτα σε κομμάτια στο μέγεθος του σκεύους σας.
Σπάστε τα υπολείμματα σε τρίμματα για διακόσμηση.
Σε ένα πυρέξ 30χ20 εκ, στρώστε ένα φύλλο σφολιάτας.
Απλώστε τη ζεστη κρέμα πάνω από τη σφολιάτα.
Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Βήμα 4:
Σαντιγί και Διακόσμηση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Απλώστε τη σαντιγί πάνω από το μιλφέιγ.
Διακοσμήστε με τα τρίμματα σφολιάτας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας Jenny Argyropoulou ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ