Στριφτόπιτα

Στριφτόπιτα με σπιτικό φύλλο από την Δήμητρα Γουλάπτση | Τέλεια συνταγή για χωριάτικη σπιτική στριφτή πίτα με τυρί φέτα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

800 γρ αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νεράκι ( ίσως και λίγο παραπάνω),
1 κουταλιά ξίδι
1 καλή πρέζα αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Φτιάχνω ένα πολύ όμορφο ζυμαρακι και το αφήνω λίγο να ξεκουραστεί. Έπειτα από μισή ώρα το χωρίζω σε 15 μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγω σε μέγεθος πιάτου πάστας.
Ανάμεσα σε κάθε φύλλο βάζω βουτυρακι λιωμένο.
Τα τοποθετώ στο ψυγείο για λίγη ώρα περίπου 20′.
Τρία φυλλαράκια τα ανοίγω και φτιάχνω ένα μεγααααλο φύλλο και λεπτό όσο γίνεται.
Τοποθετώ μέσα τυράκι φέτα ή ότι έχετε πχ και ανθότυρο και τυλιγω σαν σωλήνα.
Έτσι φτιάχνω τον σαλίγκαρο . Το κιχί που λένε.
Συνεχίζω ώσπου να γεμίσει το ταψί( βουτυρωμένο ταψί) βάζω και από πάνω βουτυρακι ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.
Εγώ σε αυτήν έβαλα λούρπακ. Εάν μπει καταψύκτη τυλίγω το ταψί με μεμβράνη.
Εάν όχι ψήνω και

Στριφτόπιτα
Στριφτόπιτα

καλή απόλαυση 🧡🧡🧡🧡🧡

ΠΗΓΗΔήμητρα Γουλάπτση
Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια φούρνου με ζαμπόν
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και ρύζι και στο φούρνο