Υλικά:
Καρύδια (περίπου 20εκ. το καθένα)
Πετιμέζι (2 φλυτζάνια)
Νερό (2 1/2 φλυτζάνια)
Νισέστε (4 1/2 κουταλιές σούπας)
Κλωστή
Πλάστης
Πιάτο
Κανέλα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία καρυδιών:
Περνάμε τα καρύδια με κλωστή, αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι κλωστής ελεύθερο για να τα κρεμάσουμε.
Προετοιμασία μουσταλευριάς:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πετιμέζι και το νερό.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ διαλύουμε το νισέστε σε 1 φλυτζάνι από το νερό.
Όταν το πετιμέζι αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το μείγμα με το νισέστε και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει πολύ καλά.
Εμβάπτιση καρυδιών:
Βουτάμε ένα-ένα τα καρύδια στην μουσταλευριά και τα κρεμάμε στον πλάστη.
Τοποθετούμε ένα πιάτο κάτω από τον πλάστη για να μαζεύονται οι σταγόνες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα καρύδια.
Αφήνουμε τα σουτζούκια να στεγνώσουν για λίγο.
Επανάληψη:
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της εμβάπτισης ακόμα μία ή δύο φορές, ανάλογα με το πόσο παχύρρευστη θέλουμε να είναι η επικάλυψη.
Το μείγμα που περισσεύει μπορεί να καταναλωθεί με καρύδια και κανέλα.
Αφήνουμε τα σουτζούκια να κρυώσουν εντελώς.
Την επόμενη μέρα, τα βουτάμε σε νισέστε για να απορροφηθεί η περίσσεια υγρασία.
Τα τοποθετούμε σε τάπερ, χωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.
Δεν τα σκεπάζουμε και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.