Ένα επιδόρπιο εξαιρετικό με μυρωδάτη, βελούδινη κρέμα για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε το!!
Σίγουρα θα ευχαριστήσει στους γευστικούς σας κάλυκες!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη :
250 γραμμάρια αλεύρι
130 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
5 ml νερού
1 πρέζα αλάτι
Για τη κρέμα λεμονιού :
150 γρ. ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
3 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για να φτιάξετε την τάρτα αρχικά κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπόλ. Προσθέτετε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μπολ και αρχίζετε το να το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ένταση για 2λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τους κρόκους αυγών και το νερό και χτυπήστε το μίγμα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Θα δείτε να σχηματίζεται μια μπάλα. Την τυλίγετε σε µεµβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 3Ο λεπτά. Στη συνέχεια την ανοίγετε και την απλώνετε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκ . Πιέζετε καλά τη ζύμη με τα δάχτυλά σας για να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 ° C.
Για να κάνετε την κρέμα λεμονιού χτυπάτε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα τη ζάχαρη, τον χυμό των λεμονιών και το βούτυρο για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέστε ολόκληρα τα αυγά και τον κρόκο αυγού και αναμείξτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Απλώστε την κρέμα λεμονιού στην ψημένη τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40 – 50 λεπτά περίπου ή ωσότου πήξει η κρέμα. Σε περίπτωση που η τάρτα πάρει γρήγορα χρώμα τη καλύπτετε από πάνω με αλουμινόχαρτο. Σερβίρεται, αν θέλετε, με παγωτό βανίλια.