Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκακια με αφράτη κρέμα και σιρόπι. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα βήμα και εντυπωσιάστε!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο,
1,100 γραμμάρια γάλα,
220γραμμαρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 της εκατό λιπαρά,
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
2 βανιλιες,
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμαρια βούτυρο φρέσκο
Σιρόπι:
600 γραμμαρια ζάχαρη,
400γραμμαρια νερό,
2 κουταλιές γλυκόζη
( τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά περίπου και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το μισό την ζάχαρη την μισή και την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην φωτιά σε άλλο μπολ βάζω το υπόλοιπο γάλα , ζάχαρη,τα αυγά,το σιμιγδάλι και τα χτυπαω με το μίξερ αφού έχει ζεστάνει καλά το μείγμα στην κατσαρόλα το παίρνω και το ρίχνω σιγά σιγά στο μπολ συνεχίζω να τα χτυπάω όλα μαζί με το μίξερ για ένα λεπτό περίπου έπειτα το βάζω πάλι στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο δύο κουταλιές περίπου και τις βανιλιες και την αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυωσει έπειτα κόβουμε τα φύλλα στην μέση βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας γεμάτες κρέμα και τα τυλίγουμε ρολό όπως τον μπακλαβά! και το ψήνουμε σε προθερμασμεν ο φούρνο στο αεροθερμο περίπου 50′ έπειτα του βάζουμε το σιρόπι κρύο !!
H συνταγή είναι της κας Ξένια Δάρρα