H Τεμπέλικη Μηλόπιτα είνια Γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή! Φτιάχνεται με εύκολα υλικά, δεν χρειάζεται φύλλο και ψήνεται σε λίγα μόνο λεπτά. Το αποτέλεσμα; Μια αφράτη και ζουμερή μηλόπιτα με ** τραγανή κρούστα** για να την απολαύσετε με το καφέ σας

✅Υλικά:

αυγά – 3 τεμ.
ζάχαρη άχνη – κουταλάκι του γλυκού
1 βανίλια
αλάτι – ¼ κουταλάκι του γλυκού
σταφίδες – 80 g
ζάχαρη – 100 g
χυμός λεμονιού – ½ λεμόνι
ζάχαρη βανίλιας – 10 g
μήλο – 450 g
βούτυρο – 100 g
Baking Powder – 8 g
αλεύρι – 300 gr

✅Προετοιμασία:

Ρίξτε αλάτι σε ένα μπολ με αυγά, χτυπήστε με ένα σύρμα ή μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια λευκή αφράτη μάζα.
Ρίξτε ζάχαρη την αχνη και την βανίλια σε αυτή τη μάζα, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της άμμου.
Λιώνουμε και κρυώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών. Συνδυάστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, κοσκινίστε σε μέρη στο μείγμα των αυγών.
Ζυμώνουμε σε μια πηχτή και κολλώδη ζύμη.

Δείτε Επίσης: Η πιο ζουμερή και ασυνήθιστη Μηλόπιτα 🥧…δείτε τι την κάνει ζουμερή

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζύμη.
Βάζουμε επίσης στη ζύμη προπλυμένες και στεγνωμένες σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Καλύψτε ένα ταψί με περγαμηνή και αλείψτε με φυτικό λάδι. Τοποθετούμε τη ζύμη στην επιφάνεια και την απλώνουμε.
Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς. Μπορείτε να διακοσμήσετε την μηλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή την αγαπημένη σας επικάλυψη για πίτες και ψωμάκια.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Oksana Perepelkina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
3 μήλα Ζαγοράς
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
3 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζαχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ κορν φλάουρ ή αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια με σφολιάτα, καθαρίζοντας πρώτα τα μήλα.
Κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.


Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170ºC.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε κάθε φύλλο με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο σφολιάτας.

Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.
Αυτά θα είναι τα καπάκια της πίτας μας και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί. Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω. Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.

Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα διπλώνοντας διαγώνια και τα κλείνουμε. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με κεφτεδάκια
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια γεμιστά με γραβιέρα και πατάτες τηγανητές