Συστατικά

2 μήλα (μεγάλα, θρυμματισμένα)

για τo κουρκουτι
300 γρ αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
300 ml γιαούρτι
2 τμχ αυγά

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα, για γρήγορα ψημένες ροδέλες μήλου, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, γιαούρτι και αυγό, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει μια πηχτή ζύμη.
Τώρα ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε σε δαχτυλίδια πάχους 1 εκ. περίπου. Περιχύστε ελαφρά με λεμόνι.

Τηγανίτες Μήλου
Τηγανίτες Μήλου

Στη συνέχεια αφήστε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, βυθίστε τις ροδέλες μήλου στο κουρκούτι και τηγανίστε στο καυτό λάδι.
Τα γυρίζουμε συχνά, μόλις γίνουν ωραία και ροδίσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τέλος, όσο είναι ακόμα ζεστό, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠερί πατάτας τηγανητής…
Επόμενο άρθροΑγιορείτικη Φανουρόπιτα της Μυτιληνιάς