Τηγανίτες
Καλημέρα, μάγισσες της κουζίνα! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμάς μας αρέσουν πολύ οι τηγανίτες. Εφτιαξα μια δόση ως πρωινό για δύο! Μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σας, από τη δική μου πήρα περίπου 18 κομμάτια.
Υλικά
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τσαγιου με χωρητικότητα 200 ml γιαούρτι,
1/2 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
1 φλυτζανι περίπου αλεύρι αλλά όχι γεμάτο,
ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτύπησα το αυγό με μισό φλιτζάνι γιαουρτι, μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη, πρόσθεσα αλεύρι όχι γεμάτο, για να πάρω μια ζύμη κέικ και με ένα κουταλάκι του γλυκού έριξα τη ζύμη σε καυτό λάδι. Μείωσα τη φωτιά σε μέτρια και τηγάνισα, γυρίζοντας όταν είναι έτοιμο, χρειάζονται δύο ή τρία λεπτά η πλευρά, έβγαλα τις τελειωμένες τηγανίτες σε χαρτί για να απορροφήσουν περιττό λάδι, αλλά αν τα βάλεις σε καυτό λάδι δεν απορροφούν πολύ και το δικό μου άφησε σχεδόν τίποτα στο χαρτί .. Τα πασπάλισα με κρυσταλλική ζάχαρη, έτσι τα φτιάχνω, παραδοσιακά στην οικογένειά μου αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, ζάχαρη άχνη ή μαρμελάδα.
Τις φάγαμε με ευχαρίστηση, γιατί τα μικρά ωραία πράγματα χτίζουν καλά τη μέρα μας!