Πιτούλες στο τηγάνι με φέτα και δεντρολίβανο

Συστατικά

3 φλιτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης 360 γραμμάρια
3 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ 14 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 6 γραμμάρια
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 50 ml
1 φλιτζάνι νερό 235 ml
8 φέτες τυρί φέτα
4 κλαδάκια φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 70 ml

Οδηγίες

Προσθέστε 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε επίσης 3
κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι,
ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί, στη συνέχεια προσθέστε σε 3 κουταλιές της σούπας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να
συνδυαστεί καλά, μόλις σχηματίσετε μια ζύμη, μπείτε εκεί με τα χέρια σας και συνεχίστε να
αναμιγνύετε μέχρι να σχηματίσετε μια συμπαγή ζύμη, ζυμώνετε τη ζύμη μέσα στο μπολ μεταξύ 1 έως 2 λεπτών και στη συνέχεια διαμορφώνεται τις πίτες

Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις στον πάγκο μας, βγάζουμε την
μπάλα ζύμης, κόβουμε τη μπάλα της ζύμης στη μέση και διαμορφώνουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα, κόβουμε κάθε μπάλα ζύμης σε 8 κομμάτια ομοιόμορφα μεγέθους, για να τελειώσει με συνολικά 16 κομμάτια ζύμης
Διαμορφώστε κάθε κομμάτι ζύμης σε κυκλικό δίσκο με διάμετρο 13 εκ με πάχος 3 χιλιοστα
Για να συναρμολογηθεί, τοποθετήστε μια φέτα τυριού πάνω από μια ζύμη και πασπαλίστε με μια γενναιόδωρη πρέζα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τοποθετήστε μια άλλη ζύμη από πάνω και σφραγίστε μαζί, αναδιπλώνοντας την κάτω ζύμη πάνω από την επάνω ζύμη μέσω των εξωτερικών άκρων και στη συνέχεια ισιώστε την έξω με τα χέρια σας ή έναν κύλινδρο για να βεβαιωθείτε ότι είναικαλά σφραγισμένο, συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να καταλήξετε με 8 πιτες

Ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι με μέτρια φωτιά και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και μετά από 4 λεπτά τοποθετήστε μία από τις ζύμες στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 60 έως 75 δευτερόλεπτα ανά πλευρά, αυτό θα διασφαλίσει ότι η ζύμη μαγειρεύεται πλήρως και θα σας δώσει μια όμορφη χρυσή κρούστα, μόλις ψηθούν βγάλτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσετα, σερβίρετε , απολαύστε!

Καλή Ειτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με Πατάτες…δείτε την συνταγή αυτή
Επόμενο άρθροΠολύ ΕΥΚΟΛΗ και νόστιμη Γαλλική τάρτα μήλου