Υλικά:

2 μέτρια κολοκυθάκια
Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γραμμάρια σκληρό τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
1 κουταλάκι του γλυκού ξερός μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 αυγά
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
50 γραμμάρια αλεύρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία Κολοκυθιών:

Πλύνετε και στεγνώστε τα κολοκυθάκια. Δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε.
Με ένα πιρούνι, χαράξτε ελαφρά την επιφάνεια των κολοκυθιών κατά μήκος, δημιουργώντας ρηχες γραμμες. Αυτό θα βοηθήσει στο καλύτερο τηγάνισμα.
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη για 15 λεπτά.

Προετοιμασία Πανάδας:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και την πάπρικα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά.
Σε ένα τρίτο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και την τριμμένη φρυγανιά.

Τηγάνισμα:

Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτήξτε κάθε φέτα κολοκυθιού πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα των αυγών και τέλος στο μείγμα τυριού-φρυγανιάς, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
Τηγανίστε τις φέτες κολοκυθιού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Αφαιρέστε τις φέτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα τηγανητά κολοκυθάκια ζεστά σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια δροσερή σαλάτα ή μια σάλτσα γιαουρτιού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣοκολατίνα με έτοιμο Παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΜπισκότα Σφολιάτας με Καρύδα