Τηγανητές μπανάνες σε σάλτσα καραμέλας🍌
Υλικά:
– Μπανάνες – 4 τεμ. (ώριμες)
– Σουσάμι – 1 κουταλιά της σούπας.
– Καστανή ζάχαρη – 4 κουταλιές της σούπας.
– Βούτυρο – 30 γρ.
– Κρέμα 33% – 100 ml.
– Παγωτό Βανίλια – για σερβίρισμα
Μαγείρεμα:
1. Τηγανίζουμε το σουσάμι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
2. Καθαρίζουμε τις μπανάνες. Κόβουμε την κάθε μια στη μέση κατά μήκος και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
3. Τηγανίζουμε τις μπανάνες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τις τηγανητές μπανάνες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το κρατάμε σε ζεστό μέρος.
4. Ετοιμάζουμε σάλτσα καραμέλας. Για να το κάνετε αυτό, στο ίδιο τηγάνι όπου τηγανίστηκαν οι μπανάνες, προσθέστε την υπόλοιπη καστανή
ζάχαρη και το βούτυρο. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πολύ προσεκτικά και μετά προσθέτουμε το σουσάμι. Ανακατευουμε. Βράζουμε 3-4 λεπτά.
5. Τοποθετήστε τις τηγανητές μπανάνες σε μπολ. Περιχύνουμε με ζεστή σάλτσα καραμέλας και από πάνω ρίχνουμε μπαλες παγωτό.
Καλή Απόλαυση