Υλικά

800 γρ. χοιρινη σπαλα
Ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
Ένα ποτηρι λευκό κρασί
Χυμό απο ένα λεμονι
Ένα ποτηρι νερο
ρίγανη,
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τον χοιρινό σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το αλάτι την πάπρικα το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού το νερό, κλείνουμε το τηγάνι ή την χυτρα (εγω χρησιμοποιω χύτρα)με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρεας. .
Ελέγχουμε αν χρειάζεται ακόμη νερο. . Όταν μαλακώσει το κρεας προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι. .
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές
Μαρουλάκι σαλάτα ταιριάζει άψογα…

Η Συνταγή είναι της κας Sofia Katsivelos