Συστατικά
1 συσκευασία τυριού κρέμας 220gr, σε θερμοκρασία δωματίου
220gr τυριού mascarpone 
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι σαντιγί
¼ φλιτζάνι συμπυκνωμένου γάλακτος (ΝΟΥΝΟΥ)
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σιρόπι λεμονιού*, το βάζεται σε ένα μικρό ρηχό πιάτο
4-5 σαβουαγιαρ 

Κατευθύνσεις
Ανακατέψτε απαλά και συνδυάστε το μαλακωμένο τυρί κρέμας, το τυρί mascarpone, το χυμό λεμονιού, τη σαντιγί, το συμπυκνωμένο γάλα και τη ζάχαρη μαζί. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Βυθίστε κάθε σαβουαγιάρ στο σιρόπι λεμονιού. Τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος των γυαλιών μπολ σας που εχετε για σερβίρισμα και αρχίστε να βάζετε για κάθε στρώση την κρέμα τιραμισού, εναλλάσσοντας μέχρι να γεμίσει κάθε γυάλινο δοχείο.
Από πάνω βάλτε σαντιγί ή σιρόπι από λεμόνι που έχει απομείνει εάν το επιθυμείτε. Απολαμβάνω!

credit to

*Σιρόπι Λεμονιού

Συστατικά 4 λεμόνια 

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση
 
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα τριφτη βγάλτε το ξύσμα ενός από τα λεμόνια. Βεβαιωθείτε ότι εστιάζεστε μόνο στο κίτρινο μέρος και αποφύγετε προσεκτικά το πικρό λευκό  στρώμα από κάτω.

Στύψτε τα λεμόνια μέχρι να έχετε 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (ίσως να μην χρειάζεστε όλα τα λεμόνια).

Συνδυάστε το χυμό με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και φέρτε το μείγμα σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία.

Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράζει  μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι, περίπου 10 λεπτά.

Βάλτε το σιρόπι σε ένα μικρό μεταλλικό μπολ και αφήστε το να καθίσει μέχρι να κρυώσει – περίπου 20 λεπτά.

Στραγγίξτε το να κρατηθούν τα ξύσματα λεμονιού και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε