Συστατικά

1,5 κιλό μελιτζάνες 

2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια

7 ώριμες ντομάτες

3 πράσινες πιπεριές, ή άλλη πράσινη πιπεριά

1,5 κιλά / 800 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Βήματα για να το κάνετε

Προετοιμάστε την μελιτζάνα. 

Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή ένα αιχμηρό μαχαίρι, ξεφλουδίστε εναλλασσόμενες λωρίδες από την μελιτζάνα από άκρο σε άκρο αφήνοντας σε ένα ριγωτό μοτίβο. Αφήστε τις μελιτζάνες μέσα σε καλά αλατισμένο νερό ενώ προετοιμάζετε τα άλλα συστατικά.

Προετοιμάστε τη γέμιση. 

Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν τρυφερά Προσθέστε το κιμά  και τσιγαρίστε τον καλά.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίσματος, καθαρίστε πέντε από τις ντομάτες και κόψτε σε κύβους. Μόλις ο κιμάς τσιγαριστεί, προσθέστε τη ντομάτα και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε φρέσκες ντομάτες με κονσέρβες, σε κύβους ντομάτες. Αδειάστε το χυμό πριν τα προσθέσετε στο κιμά.

Προσθέστε μπαχαρικά και σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό Ανακατέψτε το μείγμα για περίπου τρία λεπτά, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Αποστραγγίστε τις μελιτζάνες και σκουπίστε τις με χαρτοπετσέτες. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το φυτικό λάδι και τηγανίζετε ολόκληρες τις μελιτζάνες, γυρίζοντάς τις για να τηγανιστούν ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές. Όταν οι μελιτζάνες μαλακώσουν, αφαιρέστε τις από το λάδι και αποστραγγίστε τις σε χαρτοπετσέτες.

Βάλτε τις τηγανιτές μελιτζάνες δίπλα-δίπλα σε ένα φούρνο ψησίματος. Χρησιμοποιώντας το μαχαίρι σας, κόψτε μια σχισμή από το άκρο προς το τέλος κάθε μελιτζάνας και ανοίξτε απαλά την κάθεμια με τα δάχτυλά σας.

Γεμίστε το κέντρο κάθε μελιτζάνας με το μείγμα κιμά. Κόψτε τις δύο επιπλέον ντομάτες με λεπτό τρόπο, κόψτε κάθε φέτα στο μισό και τοποθετήστε τις φέτες πάνω από το γέμισμα. Κάνετε το ίδιο με τις πιπεριές.

Καλή όρεξη !!!

Προηγούμενο άρθροΚρύο τσιζκέικ με κόκκινη μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΝόστιμες μπάμιες με ντοματούλα και λαδάκι….για την νηστεία