Κέικ Σοκολάτας
Υλικά:
– για το κέικ:
– 120 γραμμάρια αλεύρι, είναι ένα φλιτζάνι γεμάτο
– 6 αυγά μέγεθος L
– 150 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή 3/4 φλιτζάνι
– 50 ml ηλιέλαιο ή ήπιο ελαιόλαδο, είναι 1/4 φλιτζάνι
– 50 ml πλήρους γάλακτος, μπορεί επίσης να είναι ημι-αποβουτυρωμένο ή χωρίς λακτόζη,
– Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
– Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι 2 γρ
– 2 γραμμάρια μπεικιν παουντερ, είναι ένα κουταλάκι του γλυκού επίπεδο
– για την γέμιση:
– 200 ml κρέμα σαντιγί ή κρέμα γάλακτος, αυτό είναι ένα φλιτζάνι
– 30 γραμμάρια ζάχαρης άχνη, είναι ένα τέταρτο φλιτζάνι, τρεις κουταλιές της σούπας
– Ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
για την κάλυψη:
– 250 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας, έχω χρησιμοποιήσει δάκρυα σοκολάτας.
– 100 ml κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος, δηλαδή ένα τέταρτο φλιτζάνι
– Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια απο τα 6 αυγά να γίνουν μαρέγκα που στέκεται στο κουτάλι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε του κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων την βανίλια, και χτυπάμε.
Προσθέτουμε το λάδι, γάλα, και κοσκινίζουμε και το αλεύρι στο ίδιο μείγμα και χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στην μαρεγκα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαριζ.
Στρώνουμε ένα ταψί της κουζίνας μας με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε το πάχος του μείγματος να είναι ιδιο παντού στο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Για την Γέμιση
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με μιξερ χειρός να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε την βανίλια , και την ζάχαρη και χτυπάμε πάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι
να τελειώσει το κέικ.
Βγάζουμε το κεικ από το φούρνο κόβουμε γυρω γυρω τις άκρες το μήκος να ειναι περίπου 30 εκχύλισμα και το κόβουμε σε λωρίδες μήκους 5 εκ.
Σε κάθε λωρίδα απλώνουμε την σαντιγί.
Τυλίγουμε την πρώτη λωρίδα σε ρολό και συνεχίζουμε εφαπτομενα την μία κοντά στην άλλο όπως στην φωτό.
Για την κάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε να λιώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και αυτό.
Γυρίζουμε το την τουρτα σε ένα πιάτο για να αφαιρέσουμε το χαρτί και απλώνουμε απο πάνω και γυρω γυρω σοκολάτα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετα κόβουμε και σερβίρουμε
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channel here